26.05.2021

Новини

Участь у STEM – тижні таборування «VocProfCamp» в рамках проєкту “STEM освіта у професійних училищах та спеціалізованих школах” 2SOFT/1.1/23

#VP_STEM

Майстри виробничого навчання та учні Івано-Франківського професійного політехнічного ліцею взяли участь у STEM – тижні таборування «VocProfCamp» в рамках проєкту “STEM освіта у професійних училищах та спеціалізованих школах” 2SOFT/1.1/23, що співфінансується в рамках Спільної Операційної Програми Румунія-Україна 2014-2020, який тривав з 17 по 21 травня 2021 р.

Одним з перших візитів протягом STEM – тижня таборування «VocProfCamp» були відвідини наукового містечка Нова Енергія New Energy в рамках проєкту “STEM освіта у професійних училищах та спеціалізованих школах” 2SOFT/1.1/23. Студенти мали можливість ознайомитися з сучасними пристроями, які застосовуються для 3D друку, технологією віртуальної реальності та інтерактивною пісочницею. Особливої уваги заслуговує шоу високих напруг “TESLA ENERGY SHOW”, яке залишило море позитивних емоцій.

Новий день в таборі «VocProfCamp» студенти провели на екскурсії парк-музеєм Карпати в мініатюрі, де ознайомилися з туристичними принадами культурної спадщини та архітектурні пам’ятки нашого регіону. Опісля завітали до незвичної архітектурної споруди, яка є досить популярним місцем серед туристів, щоб зробити фото на згадку – Перевернута хата Окрім того, професорка ІФНТУНГ – Людмила Архипова навчала молодь soft skills на прикладі участі громадськості в екологічній оцінці. Це, зокрема, дало учасникам додаткові знання у сфері екології. І наостанок, професійний фотограф Антон Куба ознайомив усіх з мистецтвом створення ідеальної фотографії. Цей захід дуже сподобався всім учасникам, оскільки в кінці даного майстер-класу вони мали змогу вправлялися в даній творчості.

Проєкт «STEM освіта у професійних училищах та спеціалізованих школах» фінансується Європейським Союзом через Європейський Інструмент Сусідства і співфінансується країнами, які беруть участь у Програмі “Румунія-Україна 2014-2020”