23.12.2022

Новини

Майстер-клас «Атрибути Різдва та їхнє значення».

          В межах декади методичної комісії класних керівників сьогодні, 23 грудня, відбувся майстер-клас Боднар Ірини Ярославівни «Атрибути Різдва та їхнє значення».
         Цьогоріч Різдво особливе, бо кожен як ніколи відчуває цінність моменту, цінність тих, хто поряд, цінність родини. А ще завжди Різдво – час сімейних традицій: тих, що передаються з покоління в покоління, і тих, які ми формуємо самі…
        Під час майстер-класу колективом ІФ ППЛ власноруч були виготовлені атрибути Різдва.
        Здавна ритуальним символом українського Різдва є Дідух як уособлення духовного зв’язку поколінь.
        За народними переказами, павук заснував світ. А ще він заснував павутинням вхід до вертепу – печери, де народився Ісус Христос. Таких «павуків» вважають оберегом та символом Всесвіту.
        Свічка – це символ народження, нового сонця, Різдва як початку життя, благодаті та віри. Традиції різдвяної свічки в Україні вже багато століть – за народними звичаями, на Святвечір на столі обов’язково має горіти воскова свічка, яка уособлює життєдайну силу Віфлеємського вогню, символізує тепло, мир, злагоду і сподівання.
       “Народження Спасителя між нами, навіть у воєнних обставинах, – це небесна радість, не створена людиною задля розваг, а подарована Богом із небес. Саме тому радість Різдва ми покликані прийняти і нею ділитися”,каже Глава УГКЦ Святослав Шевчук